D A R G E R  &  C O .

Darger & Co. er et kulturkompagni, der med sin anerkendelse af teatrets magiske formidlingsevne, har til formål at levendegøre de historier, der ønskes fortalt. Vores ambition er at anvende scenekunsten som et formidlingsgreb udenfor den traditionelle scene, hos virksomheder, institutioner og på museer. Vores formål er at bygge bro mellem undervisning og underholdning gennem en tværfaglig indgang til formidling. I en kulturel hybrid af kunstneriske genre og udtryksformer, vækker vi historier til live med humoristisk følsomhed og ærekær faglighed.

Darger & Co. er et kunstnerisk og tværfagligt samarbejde med kompetente kræfter, som bl.a. den prisbelønnede dramatiker Line Knutzon og skuespiller Lars Knutzon, den verdensanerkendte jazzmusiker og komponist Nikolaj Hess, dramaturg Bent Holm, dramaturg Anna Lawaetz, scenograf Anette Hansen, forfatter Kåre Bluitgen mf.

 

P E T E R  D A R G E R

Peter Darger er grundlægger og manden bag kulturkompagniet Darger & Co. Peter har siden år 2000 været ansat af Nationalmuseet som teaterleder og kunstnerisk ideudvikler på Frilandsmuseet. Her har han gennem de sidste 16 år etableret og udviklet et levende teaterkoncept for folk i alle aldre, der efterhånden er blevet et kendetegn for det nationale museum i Kgs. Lyngby.

Peter Darger er uddannet commedia dell’arte skuespiller. Han er klovn- og maskeuddannet fra både Schweiz og Italien, hvor han blandt andet stod i mesterlære i klovnekunsten hos legender som den italienske nobelprismodtager Dario Fo, Franca Rame og Carlo Mezzone Clementi. Han har i årene 1988-93 arbejdet som klovn i Europa, men også i USA, hvor han i starten af 1990’erne bl.a. var Star-Clown i et af Amerikas største cirkus, Pickle Family Circus.

1864 – den sande historie

         ★ ★ ★ ★ ★

  T E A T E R A V I S E N

            ”Ægte teater opstår altid når ægte mennesker føler ægte indignation og beslutter sig for at sætte lyd, ord og rum til deres følelser. Sådan en forestilling er “Paradis i Helvede””

★ ★ ★ ★            

K U L T U R K O N G E N    

 

E T  J U L E E V E N T Y R

2 0 1 5

 

 

 

”Budskabet om troen på det gode i alle mennesker skinner klart igennem og spreder julestemning og varme i en på mange måder kold tid”

B Ø R N  I  B Y E N

 


P E L L E   E R O B R E R E N

Frilandsmuseet

2013