D a r g e r  &  C o . p r æ s e n t e r e r  . . .

Kulturkompagniet Darger & Co. præsenterer: levendegørelser! Med afsæt i scenekunst, litteratur og musik vækker Darger & Co. temaer, historier og emner til live, på en ganske ny, forunderlig og underholdende måde. I kulturkompagniets levendegørelser kobles underholdningens latter med undervisningens læring – uanset om scenen er sat til events, på teatre, eller museer. Darger & Co. befinder sig i et krydsfelt af alt fra cirkus til jazz, og med rødder i klovnekunsten og commedia dell’arte er de et visionært kulturkompagni, bestående af kunstnere i verdensklasse fra forskellige genre.

P Å  M U S E E T

Som kulturkompagni kommer Darger & Co. ud til museer. Darger & Co. tilføjer  museumsudstillinger en teatralsk dimension, idet kulturkompagniet producerer og præsenterer en unik forestilling, lavet særligt til det enkelte museum. Med udgangspunkt i en specifik genstand fra en udstilling, eller en museumsudstilling i sin helhed, skabes historien om genstanden og museet – for museet og museets besøgende. På denne måde udvides grænserne for museets traditionelle tilgang til formidling, på en enestående og sjov måde for de besøgende. Med andre ord: Darger & Co. støver museet af!

E V E N T S

Darger & Co. kan med et givent produkt, tema eller problematik som udgangspunkt, skabe en fængende og fortællende forestilling. En forestilling der, som supplement til konferencer, rundvisninger og andre begivenheder, bidrager til en lærerig og humoristisk oplevelse. Darger & Co. skaber skræddersyede teatralske fortællinger ud fra virksomheders, museers eller institutioners egne ønsker, og ud fra stedets aktuelle udfordringer, fejringer eller problemstillinger. Kulturkompagniets ekstraordinære ekspertise i improvisationer, sammenfatter en fortælling der både rammer stedets natur og stedets ansatte, på en naturlig og komisk måde. 

T E A T E R

Darger & Co. producerer nyskrevet dansk dramatik ud fra gamle, og knap så gamle, klassikere. Forestillingerne foregår bl.a. på Frilandsmuseets landlige vidder, hvor de historiske bygninger danner en original ramme og fremmer autenticiteten i teatrets fortællinger. Med teatrets rødder i commedia dell’arte, bliver lærerige fortællinger om Danmarks historiske udvikling præsenteret i et humoristisk univers af arketyper. Dette suppleres af en historisk og saglig tilgang. Museets omgivelser er med til at tilføre forestillingerne det kunstneriske udtryk, der former fortællingernes særlige ansigt, og udgør teatrets unikke format.